Of het nu je eerste baby is, je tweede, je derde of je zeventiende (ja echt, het kan!). Elke keer wanneer er een baby wordt geboren wordt er ook een moeder geboren. Elke zwangerschap is anders en zo elke bevalling. Maar wat wel het zelfde blijft is het feit, dat je elke keer weer moeder […]

De geboorte van een moeder

Of het nu je eerste baby is, je tweede, je derde of je zeventiende (ja echt, het kan!). Elke keer wanneer er een baby wordt geboren wordt er ook een moeder geboren.

Elke zwangerschap is anders en zo elke bevalling. Maar wat wel het zelfde blijft is het feit, dat je elke keer weer moeder wordt.

En moeder worden gebeurd niet zomaar, je lichaam past zich aan, je hormonen veranderen en je emoties spelen een grotere rol. Hoe gaan we als nieuwe mama’s met al deze veranderingen om? Dit doen we door een liefdevolle en veilige omgeving om ons heen te creëren.

De ‘liefdesfunnel’  is een belangrijk onderdeel van het creëren van een veilige en liefdevolle omgeving voor jezelf, je baby en partner. In onze geboorte voorbereiding cursus gaan we hier uitgebreidt op in.

Een moeder kan alleen geboren worden, net als haar baby in een omgeving waarin ze zich geliefd en veilig voelt. De ‘liefdesfunnel’ zorgt hiervoor.

Alvast een tipje van de sluier:

Bedenk alle mensen die jou nu liefdevol verzorgen, die jou en je baby steun gaan geven, mensen die je kan vertrouwen, nu en tijdens de geboorte, maar ook in je kraamtijd. Wie neem je mee in de liefdesfunnel? Naast mensen kan je ook gewoon leuke gebeurtenissen in plaatsen, situaties waarin jij je op je sterkst hebt gevoeld, alle dingen waar jij van houdt en de dingen die je vertrouwen geven. Dus alles wat je vertrouwen geeft, kracht en plezier.

In onze geboorte voorbereiding cursus, besteden we onder andere aandacht aan de ‘liefdesfunnel’ door je mee te nemen naar de verschillende houdingen die de hormonen balanceren, door met de adem te werken, door connectie te maken met je baby, door connectie te maken met jezelf als vrouw en als aanstaande moeder.