Of het nu je eerste baby is, je tweede, je derde of je zeventiende, met elke geboorte wordt er ook elke keer een moeder geboren. We zijn nooit hetzelfde, elke baby veranderd ons. Elke zwangerschap is ook anders en zo elke bevalling en ook al denk je dat je steeds dezelfde moeder bent, er zijn […]

De geboorte van een moeder

Of het nu je eerste baby is, je tweede, je derde of je zeventiende, met elke geboorte wordt er ook elke keer een moeder geboren. We zijn nooit hetzelfde, elke baby veranderd ons.

Elke zwangerschap is ook anders en zo elke bevalling en ook al denk je dat je steeds dezelfde moeder bent, er zijn kleine nuances die het verschil maken.

En moeder worden gebeurd niet zomaar, je lichaam past zich aan, je hormonen veranderen en je emoties spelen een grotere rol. Hoe gaan we als nieuwe mama’s met al deze veranderingen om? Dit doen we door een liefdevolle en veilige omgeving om ons heen te creëren, voor onszelf en onze baby.

De ‘liefdesspiraal’  is een belangrijk onderdeel van het creëren van een veilige en liefdevolle omgeving voor jezelf, je baby en partner. In onze geboorte voorbereiding cursus gaan we hier uitgebreidt op in.

Een moeder kan alleen geboren worden, net als haar baby in een omgeving waarin ze zich geliefd en veilig voelt. De ‘liefdesspiraal’ zorgt hier dan ook voor, evt samen met je partner kan je bepalen wat een veilige omgeving voor jou is. Het meest belangrijke is dat jij aangeeft wat je voelt nodig te hebben voor de geboorte van jullie baby.

Wat is de ‘liefdesspiraal’? Alvast een tipje van de sluier:

Bedenk alle mensen die jou nu liefdevol verzorgen, die jou en je baby steun gaan geven, mensen die je kan vertrouwen, nu en tijdens de geboorte, maar ook in je kraamtijd. Wie neem je mee in de liefdesspiraal? Naast mensen kan je ook gewoon leuke gebeurtenissen bedenken, situaties waarin jij je op je sterkst hebt gevoeld, alle dingen waar jij van houdt en de dingen die je vertrouwen geven. Dus alles wat je vertrouwen geeft, kracht en plezier.

In onze geboorte voorbereiding cursus, besteden we onder andere aandacht aan de ‘liefdesspiraal’ door je mee te nemen naar de verschillende houdingen die de hormonen balanceren, door met de adem te werken, door connectie te maken met je baby, met jezelf als vrouw en als aanstaande moeder en natuurlijk ook om evt connectie te maken met je partner. De ‘liefdesspiraal’ geeft jullie de ruimte om goed met elkaar te communiceren over wat jullie bezig houdt en over de veranderingen die komen gaan.