Kraamtijd

Kraamtijd behandelingen, Postpartum Massage Nederland, herstel na de geboorte, baby, kraamtijd massage, zelfzorg na bevalling, kraamtijd, zwangerschap, bevalling, bevallen

Kraamtijd

Een periode vol belangrijke veranderingen, vragen én het moederschap.

De kraamtijd kan vol uitdagingen, vragen en onzekerheden zitten, zowel fysiek als emotioneel. Fysieke uitdagingen kunnen vermoeidheid zijn, pijn, slaapgebrek en dit kan ook nog eens versterkt worden door je hormonale veranderingen.
Emotioneel kan je twijfels hebben over jezelf en het verzorgen van je baby, je kan je overweldigd en angstig voelen en je hebt misschien zelfs moeite om je te hechten aan je baby.

Ook kunnen nieuwe mama’s psychische klachten ervaren, zoals een postnatale depressie, iets waar veel te weinig aandacht aan wordt gegeven.

De zorg rondom alle veranderingen waar je als kersverse mama mee te maken krijgt zijn enorm groot, soms zie je door de bomen het bos niet meer! Wanneer jij  ergens tegen aanloopt moet je elke keer weer zelf uitzoeken bij welke beste zorgverlener je moet zijn.
Zo kan je zelf op zoek gaan naar bijvoorbeeld een ervaren borstvoeding deskundige, hormoonspecialist, ademcoach, gespecialiseerde bekkenfysiotherapeut, leefstijl coach, of misschien ben je op zoek naar iemand die je kan ondersteunen bij jouw mentale gezondheid. Wat fijn is het als je iemand hebt met een groot netwerk, die jou naar de beste zorgverleners kan doorverwijzen?

De kraamtijd wordt vaak enorm onderschat en lang niet altijd als belangrijk gezien. Maar de reis als moeder begint pas net. Wat als je deze reis al uitgeput begint?
Zelfzorg is enorm belangrijk in je kraamtijd, voor jezelf maar vooral ook voor je baby!

Het is fijn om ondersteund te worden door iemand met expertise, iemand die je kan doorverwijzen naar de juiste mensen, wanneer dat nodig is. Jou ondersteuning en hulp kan geven bij persoonlijke uitdagingen. Jou kan ‘dragen’ in de kraamtijd, door bijvoorbeeld kraamtijd behandelingen.
Het is nog fijner om bovenstaande én andere zaken te kunnen ontvangen van één en dezelfde persoon.
Iemand met veel kennis en ervaring, die precies weet wat er komt kijken bij de reis van moeder worden, met alle bijbehorende uitdagingen.

Boek één van mijn diensten voor meer vertrouwen als (a.s.) mama.

Ik bied holistische ondersteuning en coaching tijdens je zwangerschap en kraamtijd.
Met behulp van Kraamtijd Behandelingen, kan ik je helpen met je herstel na de geboorte van je baby, om weer (meer) jezelf te worden en
je het vertrouwen te geven die je nodig hebt om je ritme als nieuwe mama te kunnen vinden.

Kraamtijdbehandeling bestaan vaak uit 3 sessies.
Dit heeft de voorkeur omdat je op deze wijze echt het herstel kunt bevorderen. Gedurende deze sessies worden de hormonen in balans gebracht en krijgt het zenuwstelsel een reset en boost.
Het gevolg is dat je kunt voelen hoe je als nieuwe mama weer tot rust komt, ontspant en leert te genieten van je moederschap.

Bekijk mijn tarieven pagina voor de verschillende behandelingen.

Hoe ik je kan helpen

De kraamtijd is lang als niet belangrijk gekenmerkt. Maar de reis van het moederschap begint pas en als je deze reis al vermoeid begint, want dan? 

Zelf zorg is enorm belangrijk in je kraamtijd daarom bied ik je holistische ondersteuning aan en help ik je om weer jezelf te zijn, je vertrouwen te geven tijdens je zwangerschap en kraamtijd zodat jij je ritme als nieuwe moeder kan vinden.

Dit doe ik door holistische ondersteuning tijdens de zwangerschap en kraamtijd met onder andere de kraamtijd behandelingen.

Wanneer jij 3 sessies afneemt, bevorder je echt jouw herstel in je kraamtijd. Je ziet jezelf weer tot rust komen, ontspannen en het bindweefsel in je buik krijgt de nodige aandacht om te herstellen, hormonen worden gebalanceerd en het zenuwstelsel krijgt een reset en boost. Waar bij een enkele sessie het meer draait om ontspanning.

Neem contact op

Wat anderen zeggen...

Nu ik aan dit nieuwe hoofdstuk in mijn leven, kijk ik terug op de super tijd die ik heb gehad met Luz Schilt. Omdat ik in verschillende landen heb gewoond, heb ik ervaring met verschillende coaches. Ik ben blij te kunnen zeggen dat Luz meer kennis heeft dan de rest die ik heb ontmoet. Vanaf de 20e week van mijn zwangerschap richtte zij zich op de meest belangrijkste zaken, van mijn houding tot het kalmeren van mijn gedachtes met essentiële ademhalingstechnieken, en leerde me het geheim van een gemakkelijke bevalling. Veel vrouwen vrezen het idee van een bevalling, maar voor mij was het een prachtige ervaring dankzij Luz. Haar niveau van energie, zorg en toewijding is zeer aanstekelijk en liet me altijd vol vertrouwen achter en voorbereid op het moederschap. - Sathvika Shetty Chicago, VS

Van Luz heb ik een fantastische postpartum behandeling gehad en dat kan ik echt iedere kersverse moeder aanraden. Twee uur lang diepe ontspanning die me echt weer een beetje bij heeft laten trekken. Luz is een ontzettend lieve vrouw bij wie je je gelijk op je gemak voelt en heeft magische handen. Fijn dat er ook zoveel aandacht wordt besteed aan warmte en de buik. Dankjewel Luz voor de ontspanning en rust die ik zo ontzettend hard nodig had 😊. - Nina Oosterveer

Zowel de lessen als de pelvis workshop zijn een aanrader. Na de proefles voelde ik meteen een fijne connectie en ben ik gestart met zwangerschapsyoga en nu met 31 weken zwangerschap kan ik zeggen zoveel geleerd al te hebben. Ik was namelijk “bang” voor de bevalling, maar nu denk ik “kom maar op”, dit komt zeker door de bijdrage, kennis en ervaring, van balanced and forth. Zo ook tijdens de pelvis workshop weer een frisse blik op oa ontspanning, houding en ademhaling. - Rachelle Luiten