Kraamtijd

Kraamtijd behandelingen, Postpartum Massage Nederland, herstel na de geboorte, baby, kraamtijd massage, zelfzorg na bevalling, kraamtijd, zwangerschap, bevalling, bevallen

Stress in de Kraamtijd

Misschien is jouw bevalling niet gegaan zoals jij wilde en heb je ruimte nodig om het één en ander even op een rijtje te zetten. Misschien ben je tijdens je bevalling wel getriggerd en is er oud zeer naar boven gekomen, pijn waarbij reflectie nodig is en patroon onderbreking. Van perfectionisme naar vrijheid, van schuldgevoel naar zelfliefde en van niet genoeg zijn naar het waard zijn om in je kracht te staan in je moederschap, eventueel samen met je partner. Emotioneel kan je twijfels hebben over jezelf en het verzorgen van je baby, je kan je overweldigd en angstig voelen en je hebt misschien zelfs moeite om je te hechten aan je baby.

Maar misschien ervaar je na de geboorte van je baby, te weinig zelfzorg doordat de meeste aandacht op je kindje gericht; drinkt je baby wel genoeg, groeit je baby voldoende, haalt jouw baby de mijlpalen in de verschillende fases van hun ontwikkeling? Zo blijft er, zeker in de eerste 8 à 10 weken na jouw bevalling, weinig tijd voor jou over. En voordat je het weet moet je alweer beginnen met werken, waardoor je al heel weinig kans krijgt om aan zelfzorg te doen.

In deze belangrijke periode van je leven, ben jij als mama mijn prioriteit. De kraamtijd is een prachtige, maar soms uitdagend avontuur, waar je best hulp bij kan gebruiken. De intense emoties en fysieke veranderingen die je doormaakt, hebben zorg, begrip en liefdevolle begeleiding nodig, want deze veranderingen veroorzaken veel stress op allerlei gebieden.

De vreugde, de vermoeidheid, de onzekerheid en alle andere gevoelens die gepaard gaan met het moederschap, zijn mij niet onbekend. Mijn missie is om jou te helpen in de kraamtijd door fysieke en emotionele stress te verlagen met o.a. kraammassages, verschillende (eenvoudige) testen om te zien of je geen vitamines en mineralen tekorten hebt, die voor een belemmering kunnen zorgen in jouw herstel na de bevalling. Zo gebruik ik bijvoorbeeld een klein apparaatje om stress levels in jouw lichaam te meten, deze plaatsen we op je hand en vandaar uit doen we de meting, zo kunnen we zien waar jij precies aandacht nodig hebt om te herstellen.

Zodat jij een liefdevolle basis kan leggen voor jezelf, je baby (samen met je partner) en in volle overgave in verbinding kunt genieten van deze bijzondere tijd in je leven. 

De zorg rondom alle veranderingen waar je als kersverse mama mee te maken krijgt zijn enorm groot, soms zie je door de bomen het bos niet meer! Wanneer jij  ergens tegen aanloopt moet je elke keer weer zelf uitzoeken bij welke beste zorgverlener je moet zijn.


Zo kan je zelf op zoek gaan naar bijvoorbeeld een ervaren borstvoeding deskundige, hormoonspecialist, ademcoach, gespecialiseerde bekkenfysiotherapeut, leefstijl coach, of misschien ben je op zoek naar iemand die je kan ondersteunen bij jouw mentale gezondheid. Wat fijn is het als je iemand hebt met een groot netwerk, die jou naar de beste zorgverleners kan doorverwijzen?

De kraamtijd wordt vaak enorm onderschat en lang niet altijd als belangrijk gezien. Maar de reis als moeder begint pas net. Wat als je deze reis al uitgeput begint?
Zelfzorg is enorm belangrijk in je kraamtijd, voor jezelf maar vooral ook voor je baby!

Het is fijn om ondersteund te worden door iemand met expertise, iemand die je kan doorverwijzen naar de juiste mensen, wanneer dat nodig is. Jou ondersteuning en hulp kan geven bij persoonlijke uitdagingen. Jou kan ‘dragen’ in de kraamtijd, door verschillende diensten, die ook samen gevoegd kunnen worden.

Boek één van mijn diensten voor meer vertrouwen als (a.s.) mama.

Ik bied holistische ondersteuning en coaching tijdens je zwangerschap en kraamtijd.
Met behulp van o.a. kraamtijdbehandelingen, hormooncheck, stresstest en emotionele ondersteuning, kan ik je helpen met je herstel na de geboorte van je baby, om weer (meer) jezelf te worden en
je het vertrouwen te geven die je nodig hebt om je ritme als nieuwe mama te kunnen vinden.

Kraamtijdbehandeling bestaan vaak uit 3 sessies.
Dit heeft de voorkeur omdat je op deze wijze echt het herstel kunt bevorderen. Gedurende deze sessies worden de hormonen in balans gebracht en krijgt het zenuwstelsel een reset en boost.
Het gevolg is dat je kunt voelen hoe je als nieuwe mama weer tot rust komt, ontspant en leert te genieten van je moederschap.

Bekijk mijn behandel pagina voor de verschillende behandelingen.

Neem contact op

Wat anderen zeggen...

Nu ik aan dit nieuwe hoofdstuk in mijn leven, kijk ik terug op de super tijd die ik heb gehad met Luz Schilt. Omdat ik in verschillende landen heb gewoond, heb ik ervaring met verschillende coaches. Ik ben blij te kunnen zeggen dat Luz meer kennis heeft dan de rest die ik heb ontmoet. Vanaf de 20e week van mijn zwangerschap richtte zij zich op de meest belangrijkste zaken, van mijn houding tot het kalmeren van mijn gedachtes met essentiële ademhalingstechnieken, en leerde me het geheim van een gemakkelijke bevalling. Veel vrouwen vrezen het idee van een bevalling, maar voor mij was het een prachtige ervaring dankzij Luz. Haar niveau van energie, zorg en toewijding is zeer aanstekelijk en liet me altijd vol vertrouwen achter en voorbereid op het moederschap. - Sathvika Shetty Chicago, VS

Van Luz heb ik een fantastische postpartum behandeling gehad en dat kan ik echt iedere kersverse moeder aanraden. Twee uur lang diepe ontspanning die me echt weer een beetje bij heeft laten trekken. Luz is een ontzettend lieve vrouw bij wie je je gelijk op je gemak voelt en heeft magische handen. Fijn dat er ook zoveel aandacht wordt besteed aan warmte en de buik. Dankjewel Luz voor de ontspanning en rust die ik zo ontzettend hard nodig had 😊. - Nina Oosterveer

Zowel de lessen als de pelvis workshop zijn een aanrader. Na de proefles voelde ik meteen een fijne connectie en ben ik gestart met zwangerschapsyoga en nu met 31 weken zwangerschap kan ik zeggen zoveel geleerd al te hebben. Ik was namelijk “bang” voor de bevalling, maar nu denk ik “kom maar op”, dit komt zeker door de bijdrage, kennis en ervaring, van balanced and forth. Zo ook tijdens de pelvis workshop weer een frisse blik op oa ontspanning, houding en ademhaling. - Rachelle Luiten