Over Luz

Over mij

Mijn naam is Luz Dary en ik ben mama van drie prachtige tieners!
De geboortes van mijn kids hebben geleidt tot een passie voor het begeleiden van (a.s.) mama's tijdens hun zwangerschap en kraamtijd.

Tijdens mijn eerste zwangerschap heb ik me veel zorgen gemaakt rondom de zwangerschap en bevalling. Na jaren rond gelopen te hebben met endometriosis en ook nog eens zwangerschapsvergiftiging te hebben gehad, weet ik dat een zwangerschap niet altijd vanzelfsprekend is of een bevalling altijd rozengeur en maneschijn.

Door al mijn studies, mijn coaching met (a.s) mama's en mijn eigen ervaringen, begrijp ik de impact van stress op jou en je baby. Mijn achtergrond in zwangerschapsyoga en als stressoloog hebben er voor gezorgd dat ik mijn expertise inzet voor wanneer jij je zorgen maakt over de zwangerschap en bevalling of voor wanneer jij angst en twijfels ervaart.

Inmiddels heb ik meer dan 18 jaar in verschillende landen zoals Amerika, Engeland en China, veel (a.s.) mama's ondersteund bij hun zwangerschap en kraamtijd.
In China heb ik opleidingen verzorgd aan zwangerschapsyoga docenten en tevens heb ik ook vele reizen naar India gemaakt, waar ik voor verloskundigen heb gesproken over het belang van holistische ondersteuning tijdens de zwangerschap en kraamtijd.

Mijn trainingen, kennis en persoonlijke ervaringen zorgen ervoor dat ik jou op liefdevolle wijze kan helpen bij een ontspannen en fijne zwangerschap en kraamtijd zodat jij vol met zelfvertrouwen naar het moederschap kan gaan en in je MamaKracht kan staan.

Misschien herken jij jezelf?
Denk jij ook; ‘Elke vrouw kan bevallen, dus ik kan het ook’ of ‘Ik heb me genoeg voorbereid, dus dan moet het vast goed komen.’ Maar heeft iemand jou al verteld over B.R.A.I.N? Of dat het opwekken van een bevalling zorgt voor intensere en pijnlijkere weeën? Weet jij hoe je deze weeën het beste kan opvangen? Hoe goed ken jij de research over natuurlijk bevallen na een keizersnee? Wat is de impact op jouw zenuwstelsel wanneer je beslist over een ziekenhuis of thuisbevalling?

De vragen hierboven zorgen dat jij je kans vergroot op een bewuste zwangerschap, bevalling en kraamtijd.

Als mijn drie zwangerschappen en bevallingen mij iets hebben geleerd, dan is het wel het volgende:

 • Er kan van alles gebeuren tijdens de bevalling, maar een goede voorbereiding is het halve werk.
 • Om een fijne ervaring tijdens de bevalling te hebben, is het van belang om je niet alleen voor te bereiden op fysiek- en mentaal niveau, maar vooral óók op emotioneel niveau.
  Op deze manier kan jij leren om te VOELEN en te VERTROUWEN op je lichaam en intuïtie.
 • Het is belangrijk dat je leert te HERKENNEN en ERKENNEN wat JIJ nodig hebt om je veilig te voelen tijdens je zwangerschap, bevalling en kraamtijd om zo het beste mee te geven aan jezelf, je baby en eventueel je partner.
 • Moederschap is een reis met ups en downs, waarbij je je MamaKracht hard nodig zult hebben om sterk in je schoenen te blijven staan.

De volgende tips zijn voor een fijnere zwangerschap, bevalling en kraamtijd;

 • Ga (samen) naar een cursus geboortevoorbereiding.
  Kies voor een cursus waar ook aandacht is voor mindset en intuitie, waarbij je de specifieke handvatten krijgt die jij nodig hebt (elke maand in delft is er een cursus geboortevoorbereiding).
 • Verdiep je in de kraamtijd.
  De geboorte van je baby is het begin van een heel nieuw leven en jouw lichaam heeft herstel nodig na de bevalling. Zeker in deze tijd van haasten en moeten, wordt dit aspect snel over het hoofd gezien. De kraamtijd is bedoeld om uit te rusten, te herstellen, je borstvoeding op gang te laten komen en geeft je de tijd om een diepere band te creëren met je pasgeboren baby en ook eventueel met je partner (boek alvast je kraamtijd behandeling in)
 • Weet wat jouw MamaKracht is, hierdoor zal je een diepere band met je baby (en je partner) kunnen maken en bewuster in het moederschap staan.

Neem rust en maak tijd voor zelfzorg, beide zijn van essentieel belang. Het is belangrijk om liefdevolle hulp te ontvangen. Helaas is dit niet vanzelfsprekend (zeker niet in onze nuchtere cultuur), maar sta jezelf de juiste zorg en hulp toe. Dit is enorm belangrijk voor zowel jouw gezondheid, als die van je baby en je gezin.

Wat jij nog meer kan doen:

 • Kraamtijd behandelingen

Kraamtijd behandelingen geven je nèt die vele extra’s die jij zo hard nodig hebt om te herstellen na de bevalling. Het zorgt ervoor dat je adrenaline omlaag gaat en verkleind je risico op burn-out. Het is echt een cadeautje aan jezelf en je lichaam zal je heel lang dankbaar voor zijn.

 • Je hormoonhuishouding in balans brengen

Onmiddellijk na de geboorte van je baby ondergaat je lichaam een dramatische daling van de hormoonspiegels, waardoor jij veel huilbuien kan ervaren, maar ook in een postpartum depressie kan geraken. Maar deze hormonale verschuiving bevordert o.a. ook de productie van moedermelk en de hechting tussen jou en je kindje. Maar ook cortisol en adrenaline spelen een belangrijke rol na de geboorte. Wil je meer weten over hoe jij je hormoonhuishouding terug in balans krijgt? Boek dan een (online) consult in.

 • Ken je MamaKracht

Mama zijn gaat met vallen en opstaan en je moederschap begint al tijdens je zwangerschap, veel wat je vóór en tijdens je zwangerschap doet en zegt, verteld al veel over hoe jij in je MamaKracht zal gaan staan. Kan je je grenzen aangeven? Maak je tijd voor zelfzorg? Weet jij wat je behoeften zijn? Kan je communiceren met respect en liefdevol? Hoe zie jij het moederschap en is dit in lijn met je partner?

Je kan bij mij altijd terecht met al je vragen; vooral met de vragen die de reguliere zorg niet altijd kan beantwoorden.

Holistische gezondheidszorg kan een belangrijke bijdrage leveren aan zwangerschappen en bevallingen, en daarom prima ingezet kan worden naast reguliere zorg.

Heb je vragen of wil je meer weten? Stuur mij vrijblijvend een whatsapp bericht

Holistische Zwangerschap

Holistische ondersteuning tijdens je zwangerschap zorgt voor een fijnere bevallingservaring en meer vertrouwen als (a.s) mama.

Kraamtijd behandelingen

Je baby is geboren en je reis als mama begint.

Hoe maak je tijd voor zelfzorg zodat jij energie overhoudt om voor je baby te zorgen?

Online cursus

Holistische moederschap, natuurlijk Mama'en, hoe doe je dat? Als (a.s.) mama's ben je misschien onzeker en wil je waarschijnlijk ook graag je gevoel kunnen volgen om zo goed mogelijk voor je baby te kunnen zorgen, maar hoe doe je dat zonder jezelf weg te cijferen?

Reviews

Nu ik aan dit nieuwe hoofdstuk in mijn leven, kijk ik terug op de super tijd die ik heb gehad met Luz Schilt. Omdat ik in verschillende landen heb gewoond, heb ik ervaring met verschillende coaches. Ik ben blij te kunnen zeggen dat Luz meer kennis heeft dan de rest die ik heb ontmoet. Vanaf de 20e week van mijn zwangerschap richtte zij zich op de meest belangrijkste zaken, van mijn houding tot het kalmeren van mijn gedachtes met essentiële ademhalingstechnieken, en leerde me het geheim van een gemakkelijke bevalling. Veel vrouwen vrezen het idee van een bevalling, maar voor mij was het een prachtige ervaring dankzij Luz. Haar niveau van energie, zorg en toewijding is zeer aanstekelijk en liet me altijd vol vertrouwen achter en voorbereid op het moederschap. - Sathvika Shetty Chicago, VS

Van Luz heb ik een fantastische postpartum behandeling gehad en dat kan ik echt iedere kersverse moeder aanraden. Twee uur lang diepe ontspanning die me echt weer een beetje bij heeft laten trekken. Luz is een ontzettend lieve vrouw bij wie je je gelijk op je gemak voelt en heeft magische handen. Fijn dat er ook zoveel aandacht wordt besteed aan warmte en de buik. Dankjewel Luz voor de ontspanning en rust die ik zo ontzettend hard nodig had 😊. - Nina Oosterveer

Zowel de lessen als de pelvis workshop zijn een aanrader. Na de proefles voelde ik meteen een fijne connectie en ben ik gestart met zwangerschapsyoga en nu met 31 weken zwangerschap kan ik zeggen zoveel geleerd al te hebben. Ik was namelijk “bang” voor de bevalling, maar nu denk ik “kom maar op”, dit komt zeker door de bijdrage, kennis en ervaring, van balanced and forth. Zo ook tijdens de pelvis workshop weer een frisse blik op oa ontspanning, houding en ademhaling. - Rachelle Luiten