Wat is power napping? Als je ooit naar yoga bent geweest dan heb je vast wel van Yoga Nidra gehoord. Yoga Nidra wordt ook wel de yogic slaap genoemd. Een slaap, waarin we met aandacht door ons lichaam gaan. En dat is precies wat power napping dus doet, waardoor jij je lichaam met energie aanvult […]

Power napping

Wat is power napping?

Als je ooit naar yoga bent geweest dan heb je vast wel van Yoga Nidra gehoord. Yoga Nidra wordt ook wel de yogic slaap genoemd. Een slaap, waarin we met aandacht door ons lichaam gaan. En dat is precies wat power napping dus doet, waardoor jij je lichaam met energie aanvult in 15 minuten tijd!

Er zijn verschillende technieken, maar alle technieken hebben één doel, een DIEPERE ONTSPANNING. Normaal gesproken ontspannen we door bijvoorbeeld met de adem te werken, of alleen met het lichaam, of een combinatie van beide. Maar het punt is dat we niet echt tot dieper ontspanning komen. Dit omdat je eigenlijk niet in slaap mag vallen tijdens het power nappen, gelukkig geen punt als het wel gebeurt! Wanneer je in slaap valt betekent het dat je heel moe bent en dat je slapen juist heel hard nodig hebt.

Het is bekend dat wanneer je bewust ‘power napped, je hersengolven van frequentie veranderen en je zelfs in een staat kan komen van meditatie, waardoor je lichaam en geest een reset krijgen. Vijftien minuten power nappen staat gelijk aan 3 tot 4 uur slaap. Dit houdt niet in dat power napping een vervanging is voor onze nachtrust, je moet het meer zien als een overdaagse boost. En als elk andere techniek moet je power nappen vaker beoefend hebben om meer profijt uit te halen, dus niets mooiers om alvast te beginnen in je zwangerschap zodat je de vruchten mag plukken in je kraamtijd samen met je baby, waar slaap tekort het grootst is.

Waarom is power napping nu een grote hype? Het dagelijkse leven is vaak al zo stress vol, laat staan wanneer we zwanger zijn, gaan bevallen en dan nog de kraamtijd in moeten gaan.

Je lichaam verandert, je hormonen spelen je parten en daarbij word je slaap ook nog vaak verstoord, hier wordt natuurlijk niemand vrolijk van.

Power napping biedt dan een uitkomst; in een korte tijd slaap je beter, voel je je energieker, balanseer je je hormonen en zit je veel lekkerder in je lichaam. Vergeet niet dat wanneer je zwanger bent en moet bevallen, veel van je gedachten bezig zijn met van alles in controle te houden, alle ‘wat als – gedachtes’ kunnen het je best moeilijk maken.

Power naps helpen je om terug te keren in het nu en zorgen er voor dat je gedachtes even los kan laten.

Power napping is dus een moodbuster. Wil je meer weten over de techniek van powernapping? Of een privé power nap ervaren? Bel me gerust voor meer info of een afspraak.