Zwanger zijn kan echt helemaal super zijn. Maar het kan ook een behoorlijke uitdaging zijn, zowel fysiek als mentaal. De emotionele achtbaan die gepaard gaat met de zwangerschapshormonen, overtuigingen die we met ons meedragen en patronen die overgedragen zijn van onze voorouders, kunnen behoorlijk intens zijn. Daarom is het zo belangrijk om te praten […]

Waarom een goede mentale voorbereiding op de komst van je baby belangrijk is.

 

Zwanger zijn kan echt helemaal super zijn.

Maar het kan ook een behoorlijke uitdaging zijn, zowel fysiek als mentaal. De emotionele achtbaan die gepaard gaat met de zwangerschapshormonen, overtuigingen die we met ons meedragen en patronen die overgedragen zijn van onze voorouders, kunnen behoorlijk intens zijn. Daarom is het zo belangrijk om te praten over het belang van geestelijke gezondheidszorg van aanstaande mama’s.

Want de ups en downs van zwanger zijn hebben een impact op jou, je partner en je baby.

Het is een rollercoaster van emoties en het begint al bij het ontdekken dat je zwanger bent tot de zorgen en twijfels over de gezondheid van je baby, de fysieke veranderingen die er aan gaan komen tot het besef dat het leven van jou en je partner totaal veranderd zal zijn op het moment dat jullie baby er is. En laten we de hormonen eventjes niet vergeten, die je humeur soms op onverwachte manieren kunnen beïnvloeden. Ook al zeggen er velen dat het allemaal normaal is, het kan toch behoorlijk overweldigend zijn.

Sommige mama’s ervaren tijdens de zwangerschap veel stress, angst of zelfs depressie. Dit zijn geen ongewone gevoelens en komen steeds vaker voor door de vele prikkels die we binnen krijgen vanuit onze omgeving, deze kunnen een behoorlijke tol eisen van je algehele welzijn. Het is belangrijk om te begrijpen dat het oké is om je soms down te voelen, maar als deze gevoelens aanhouden en je dagelijkse leven beïnvloeden, is het tijd om hulp te zoeken.

Zwangerschapscoaching kan dan als een levenslijn voor aanstaande mama’s zijn, zo kun je praten met je zwangerschapscoach over hoe je je echt voelt. Een goede zwangerschapscoach ondersteund jou en geeft praktische tips die zorgen voor jouw mentale welzijn.

Een ding is zeker, het stigma rond geestelijke gezondheid tijdens de zwangerschap moet veel beter opgepakt worden, want niet alle mama’s zitten op die ‘roze wolk’. Sommige vrouwen schamen zich of voelen zich schuldig als ze zich niet altijd gelukkig en stralend voelen tijdens hun zwangerschap. Dit is helemaal niet nodig! Het is volkomen normaal om je soms down te voelen, en het betekent niet dat je geen goede moeder zult zijn. een goede zwangerschapscoach begrijpt dit en wilt je helpen zonder een oordeel te vellen.

Vroege hulp is de beste hulp wanneer jij je meer dan alleen maar down voelt of juist voor een langere tijd in je zwangerschap niet happy bent.

Een van de fijne dingen aan zwangerschapscoaching is dat het vroege interventie mogelijk maakt. Als je je down of angstig voelt, hoef je niet te wachten tot de baby er is om hulp te zoeken. Je kunt praten met je je coach en zij kunnen je doorverwijzen naar de juiste hulpbronnen. Hoe eerder je hulp krijgt, hoe sneller je je weer beter kunt voelen.

Het belang van steun tijdens je zwangerschap kan je helpen om vroegtijdig met problemen om te gaan. Want een zwangerschap kan ook een eenzame tijd zijn, vooral als je het gevoel hebt dat niemand begrijpt wat je doormaakt. Het is belangrijk om te weten dat je niet alleen bent. Er zijn veel bronnen van steun beschikbaar, zowel van coaches en zorgverleners als van andere zwangere vrouwen. Het kan enorm helpen om je ervaringen te delen en te weten dat anderen soortgelijke gevoelens hebben gehad en te weten hoe deze mama’s er doorheen zijn gekomen..

Dus, laten we het belang van zwangerschapscoaching voor de geestelijke gezondheid van aanstaande mama’s niet onderschatten. Zwangerschap is een geweldige reis, maar het kan ook uitdagend zijn. En het is oké om je soms down te voelen, maar het is ook belangrijk om hulp te zoeken als dat nodig is. Je verdient het om jezelf goed te voelen, zowel lichamelijk als geestelijk, tijdens deze speciale tijd in je leven. Dus, laat zwangerschapscoaching je levenslijn zijn en zoek de steun die je nodig hebt. Je bent niet alleen, en er is hulp beschikbaar om je te helpen stralen tijdens je zwangerschap.

Wil je meer weten over zwangerschapscoaching, geboortevoorbereiding of kraamtijd?

Stuur mij een berichtje op [email protected]