FAQ

Meest gestelde vragen over de kraamtijdmassages en behandelingen:

  • Hoe kies ik welke behandeling het beste bij mij past?

Wanneer jij wilt weten wat het beste bij jou past kan je beter een vrijblijvend kennismakingsgesprek aanvragen via whatsapp. Zo kunnen wij bespreken wat jouw behoeften en wensen zijn. Weet ook dat heel veel mogelijk is en dat heel veel kan, zoals mix en matchen of losse diensten.

  • Hoe kies ik een kraamtijdbehandelaar? 

Bij Postpartum Massage Nederland weet je zeker dat je goed zit met het kiezen van een deskundige kraamtijdbehandelaar. De opleiding kraamtijdbehandelaar van Mirjam van Heemskerk, Gentle Beginnings, is een 1-jarige opleiding met heel veel hands-on masseren en behandelen. Bij Postpartum Massage Nederland staan we voor kwaliteit en kennis.

  • Is het mogelijk om in termijnen te betalen?

Ja zeker! Je kan wanneer je 3 sessies afneemt in 2 of 3 termijnen betalen, zonder extra administratiekosten. De termijn betalingen zijn wel afhankelijk van hoe lang je van te voren hebt gereserveerd. Reserveer je binnen een week van de behandeling, 3 sessie, dan is het anders. Hier kan je mij beter even over contacteren, zodat we in een vrijblijvend gesprek de opties kunnen bespreken.

  • Ik ben al voorbij mijn kraamtijd, heeft het zin een behandeling te boeken?

Absoluut! Je lichaam heeft negen maanden de tijd nodig gehad om goed voor jou én je kindje te zorgen, dit heeft om veel veranderingen en energie gevraagd. Het is dan ook niet vreemd dat jouw lichaam ook zeker 9 maanden de tijd heeft om weer bij te komen van de bevalling. Kraamtijdmassages en behandelingen kunnen nog tot 12 maanden na de geboorte van jou baby, er zijn dan nog veel mogelijkheden om jou weer te doen landen in je lichaam en geest.

  • Wat als ik toch na het reserveren besluit een andere dienst af te nemen dan ik geboekt heb?

Dat is geen enkel probleem, je mag altijd een dienst van een behandeling inruilen voor evt een andere dienst. Misschien wilde je eerst vaginaal stomen, maar blijkt dat je na de bevalling toch liever moxa hebt met de buik- en perineum behandeling, of heb je met de 3 sessies van onze meest populaire pakket de new mama nourishing plan liever geen buikwikkeling maar een andere dienst. Het kan allemaal.

  • Ik heb de behandelingen geboekt, maar ik voel me zo goed, dat ik toch af zie van de massages, kan ik annuleren?

Jouw lichaam heeft 9 maanden hard gewerkt om je baby én jou alle energie te geven die nodig was tijdens de zwangerschap en bevalling. Deze energie is niet 1,2,3 aangevuld. Dus ook al voel jij je helemaal tip-top, weet dat op hormonaal niveau en op celniveau jouw lichaam nog heel wat aandacht en ontspanning kan gebruiken. Het is daarom wel mogelijk een afspraak te verzetten, maar annuleren is niet mogelijk.

  • Ik heb niemand die voor mij baby kan zorgen tijdens de behandeling, is dat een probleem?

De kraamtijdmassages en behandelingen zijn echt een moment voor jou, zodat jij kan bijkomen van het harde werk na de bevalling. Ook moet je lichamelijk en mentaal alle zeilen bijzetten om je aan de veranderingen tijdens de kraamtijd aan te passen. Het is dan ook sterk aan te raden om dit moment ook écht voor jezelf te pakken en ervoor te zorgen dat er iemand is om voor jou baby te zorgen. In de behandeling is tijd gecalculeerd voor evt borstvoeding, zo'n 30 minuten, mocht de baby willen komen dan is dat altijd mogelijk.

  • Zo'n behandeling is best lang, kan het ook korter?

De duur van de behandelingen zijn belangrijk om jouw de tijd te gunnen volledig te ontspannen. Het opzetten van de massagetafel en afbreken na de behandeling zit in de 2.5 uur, zo ook de verwarmde thee aan het eind van de massage. In totaal zal een behandeling +/- 2 uur duren.

Neem contact op

Wat anderen zeggen...

Nu ik aan dit nieuwe hoofdstuk in mijn leven, kijk ik terug op de super tijd die ik heb gehad met Luz Schilt. Omdat ik in verschillende landen heb gewoond, heb ik ervaring met verschillende coaches. Ik ben blij te kunnen zeggen dat Luz meer kennis heeft dan de rest die ik heb ontmoet. Vanaf de 20e week van mijn zwangerschap richtte zij zich op de meest belangrijkste zaken, van mijn houding tot het kalmeren van mijn gedachtes met essentiële ademhalingstechnieken, en leerde me het geheim van een gemakkelijke bevalling. Veel vrouwen vrezen het idee van een bevalling, maar voor mij was het een prachtige ervaring dankzij Luz. Haar niveau van energie, zorg en toewijding is zeer aanstekelijk en liet me altijd vol vertrouwen achter en voorbereid op het moederschap. - Sathvika Shetty Chicago, VS

Van Luz heb ik een fantastische postpartum behandeling gehad en dat kan ik echt iedere kersverse moeder aanraden. Twee uur lang diepe ontspanning die me echt weer een beetje bij heeft laten trekken. Luz is een ontzettend lieve vrouw bij wie je je gelijk op je gemak voelt en heeft magische handen. Fijn dat er ook zoveel aandacht wordt besteed aan warmte en de buik. Dankjewel Luz voor de ontspanning en rust die ik zo ontzettend hard nodig had 😊. - Nina Oosterveer

Zowel de lessen als de pelvis workshop zijn een aanrader. Na de proefles voelde ik meteen een fijne connectie en ben ik gestart met zwangerschapsyoga en nu met 31 weken zwangerschap kan ik zeggen zoveel geleerd al te hebben. Ik was namelijk “bang” voor de bevalling, maar nu denk ik “kom maar op”, dit komt zeker door de bijdrage, kennis en ervaring, van balanced and forth. Zo ook tijdens de pelvis workshop weer een frisse blik op oa ontspanning, houding en ademhaling. - Rachelle Luiten