Zwangerschap

Bewust de zwangerschap en kraamtijd in.

Tijdens mijn tienerjaren had ik een gesprek over bevallingen.
Een gesprek dat onschuldig was, maar die ervoor zorgde dat ik een negatief beeld kreeg van bevallingen en een impact gehad heeft op mijn eerste bevalling.

Maar zelfs de fijne geboorte verhalen kunnen voor twijfels zorgen, een bevalling is tenslotte uniek en kan elke keer weer anders uitpakken. Vaak sta je in je eerste zwangerschap onbezonnen er in en dan kom je er achter dat er best veel gebeurt tijdens de zwangerschap én zelfs nog meer tijdens de bevalling, wat weer een impact heeft op je kraamtijd. Dit kan er voor zorgen dat je bij je tweede zwangerschap juist meer informatie wilt weten om je meer inzichten te geven voor een betere zwangerschap, bevalling en kraamtijd.

Zo kan de quiz: "Wat is jouw MamaKracht" je helpen om bewust om te gaan met je sterke kanten als (a.s) mama, maar ook met je wat minder sterke kanten.

Daarnaast kunnen we samen achterhalen, in een vrijblijvend gesprek, wat je precies nodig hebt om je voor te bereiden op een betere zwangerschap, bevalling en kraamtijd. Je kan denken aan angsten en twijfels die je hebt rondom je zwangerschap of bevalling, of misschien wil je beter leren ontspannen en met je stress om leren gaan als (a.s) mama. 

Boek gratis een MamaBalance call en ontdek of je behoefte hebt aan extra ondersteuning tijdens je zwangerschap en/of kraamtijd.
Dan kunnen we ervoor zorgen dat jouw angsten of twijfels geen grote rol gaan spelen bij de geboorte van je baby en daarna.

Of doe mee met onze online cursus voor meer inzichten als (a.s) mama.

Waarom angst rondom je zwangerschap en bevalling een impact heeft op de geboorte van je baby en kraamtijd.

Je lichaam kan pas bevallen als er geen stress is op fysiek, mentaal en emotioneel gebied. Met andere woorden, jouw lichaam moet zich veilig voelen om te kunnen bevallen en gezond de kraamtijd in te kunnen gaan. Stress kun je hebben over allerlei dingen zoals; twijfels of je wel een goede moeder zal zijn, relatie problemen, werkstress, gezondheidsklachten ... etc.


Sommige stressfactoren, zoals twijfels, ontstaan vaak al vóór of tijdens de zwangerschap. Wil je je mentaal en emotioneel voorbereiden op je bevalling waarbij je gezonde stress ervaart; dan is het een goed idee om jezelf al tijdens de zwangerschap bewust te worden van jouw emoties en mindset. Als je namelijk niet in staat bent om bij je gevoel te komen en jij je angst en twijfels negeert door ze weg te wuiven, dan zal je lichaam dit vasthouden als extra stress.

Wil jij meer weten over hoe je als (a.s.) mama, je stress kan verlagen en kan leren om in je MamaKracht te staan? Neem dan contact met mij op.

MamaBalance VIP Coaching

Mogelijk ben je bezig met het lezen van meerdere boeken over zwangerschap, bevallingen, hoe te mama'en, verzorgen van baby's, kraamtijd, etc.

Maar heb je al verdiept in de volgende onderwerpen? De mentale en emotionele gezondheid tijdens de zwangerschap en kraamtijd. Het belang van zelfzorg en hoe je dit toe kan passen na de geboorte van je baby, familiepatronen en de impact op jouw rol als a.s mama, de verschillende manieren van communiceren met je partner. Hoe zou het zijn om hier meer over te weten? Je zal een enorme verdieping ervaren niet alleen in jouw rol als 'mama-zijn' maar ook een verdieping in jouw rol als vrouw en een persoonlijke reis aan gaan naar zelfkennis en verbinding met jezelf (je partner) en je baby.

Naast alle algemene informatie die je krijgt met zwangerschapsyoga, cursus geboortevoorbereiding en informatieve groepsbijeenkomsten,
richt ik mij specifiek op jóuw persoonlijke wensen en behoeften. Dit geeft jou de kans om met je angst en twijfels aan de slag te gaan vanuit een holistisch perspectief met de juiste informatie en kennis, die echt op jou van toepassing zijn.

Met behulp van MamaBalance VIP Coaching neem ik je aan de hand om zo je angsten en twijfels los te laten of te omarmen. 

Je leert te vertrouwen op je gevoel en  stapt bewust in het moederschap (samen met je partner). Met de persoonlijke MamaBalance VIP Coaching wordt er naast alle ondersteuning voor fysieke veranderingen, ook mentale en emotionele ondersteuning geboden tijdens je zwangerschap en kraamtijd. Dit is een 1 op 1 coaching programma, waarin:

  • de tools die jij nodig hebt om volledig je eigen weg in te slaan als nieuwe (a.s.) mama, eventueel samen met je partner.
  • Voel je ontspannen in de eerste maanden van je baby.
  • Hoe je voor jezelf kunt zorgen in de kraamtijd.
  • Blijf in verbinding met je behoeften.
  • Leer je grenzen aan te geven en om hulp te vragen.
  • Ontdek hoe je op één lijn kan komen met jezelf & je partner (leer over waarden, grenzen en rolverdeling)

Meer weten over MamaBalance VIP coaching, stuur me een bericht.

Neem contact op

Wat anderen zeggen...

Nu ik aan dit nieuwe hoofdstuk in mijn leven, kijk ik terug op de super tijd die ik heb gehad met Luz Schilt. Omdat ik in verschillende landen heb gewoond, heb ik ervaring met verschillende coaches. Ik ben blij te kunnen zeggen dat Luz meer kennis heeft dan de rest die ik heb ontmoet. Vanaf de 20e week van mijn zwangerschap richtte zij zich op de meest belangrijkste zaken, van mijn houding tot het kalmeren van mijn gedachtes met essentiële ademhalingstechnieken, en leerde me het geheim van een gemakkelijke bevalling. Veel vrouwen vrezen het idee van een bevalling, maar voor mij was het een prachtige ervaring dankzij Luz. Haar niveau van energie, zorg en toewijding is zeer aanstekelijk en liet me altijd vol vertrouwen achter en voorbereid op het moederschap. - Sathvika Shetty Chicago, VS

Van Luz heb ik een fantastische postpartum behandeling gehad en dat kan ik echt iedere kersverse moeder aanraden. Twee uur lang diepe ontspanning die me echt weer een beetje bij heeft laten trekken. Luz is een ontzettend lieve vrouw bij wie je je gelijk op je gemak voelt en heeft magische handen. Fijn dat er ook zoveel aandacht wordt besteed aan warmte en de buik. Dankjewel Luz voor de ontspanning en rust die ik zo ontzettend hard nodig had 😊. - Nina Oosterveer

Zowel de lessen als de pelvis workshop zijn een aanrader. Na de proefles voelde ik meteen een fijne connectie en ben ik gestart met zwangerschapsyoga en nu met 31 weken zwangerschap kan ik zeggen zoveel geleerd al te hebben. Ik was namelijk “bang” voor de bevalling, maar nu denk ik “kom maar op”, dit komt zeker door de bijdrage, kennis en ervaring, van balanced and forth. Zo ook tijdens de pelvis workshop weer een frisse blik op oa ontspanning, houding en ademhaling. - Rachelle Luiten